HR Projects

HR Project management

je medewerkers centraal stellen

Is binnen jouw organisatie ook een verschuiving ontstaan van klant tevredenheid (customer satisfaction) naar klantbeleving (customerexperience)? Heb je er ook al eens aan gedacht dat je precies hetzelfde kunt doen met je interne klant: jouw medewerkers?

Vraag je eens af hoe jouw medewerkers het werken in & aan jouw bedrijf ervaren. Wat zijn de verschillen tussen hun visie en die van jou? Waar liggen de gaten & verbeterpunten?

Wij kunnen hierin jouw Sidekick zijn. Vertel ons welke uitdaging er volgens jou ligt. Wij onderzoeken, maken plannen en gaan hier mee aan de slag volgens onze Sidekicks-methodiek om de employee experience binnen jouw bedrijf naar the next level te brengen!

een frisse blik

op terugkerende hr taken

Dan zijn er natuurlijk nog de jaarlijks terugkerende HR-items zoals beoordelingsgesprekken, ontwikkelgesprekken of functieprofielen. Ben je deze zoveel mogelijk aan het ontlopen? Of doe je deze alleen omdat het moet, maar geef er daarna geen vervolg aan? We helpen je met een vernieuwde opzet en waarborgen de planning en voortgang zodat jij je als ondernemer kunt focussen op waar jij goed in bent.

Wij doen het deels “omdat het moet” maar vooral omdat we er de toegevoegde waarde van inzien. We hebben namelijk onze eigen interactieve Sidekicks manier ontwikkeld om dit sámen met jouw medewerkers uit te werken. Hierdoor creëren we meer draagkracht en garanderen we kwaliteit qua resultaat.

HR Projects

Je medewerkers centraal stellen

Wij zien de afgelopen jaren een duidelijke verschuiving ontstaan binnen organisaties van klant tevredenheid (customer satisfaction) naar klant beleving (customer experience). Maar daar waar bedrijven wél de externe klant centraal stellen vergeten we soms wel eens om precies ditzelfde te doen met je interne klant: jouw medewerkers.

employee experience

Je medewerkers centraal stellen

Wij zien de afgelopen jaren een duidelijke verschuiving ontstaan binnen organisaties van klant tevredenheid (customer satisfaction) naar klant beleving (customer experience). Maar daar waar bedrijven wél de externe klant centraal stellen vergeten we soms wel eens om precies ditzelfde te doen met je interne klant: jouw medewerkers.

Wij geloven oprecht dat je het beste uit mensen haalt wanneer je je medewerkers centraal stelt. Als je goed bent voor je mensen, zijn jouw mensen namelijk ook goed voor jou. Dit betaalt zich uit in betrokkenheid, loyaliteit en productiviteit én meer en tevreden klanten. Wellicht ben je binnen jouw bedrijf wel bezig met medewerkerstevredenheid door jaarlijks hier onderzoek naar te doen. Wij trekken dit onderwerp graag voor je naar the next level: van medewerkerstevredenheid (employee satisfaction) naar employee experience, de manier waarop een medewerker zijn werk en alles wat daarmee te maken heeft ervaart. Wij kijken graag met je mee om deze te optimaliseren!

hr-sidekick

inschakelen!

Wanneer een HR Sidekick inschakelen? Bijvoorbeeld omdat het nu écht tijd wordt om dat personeelshandboek op te gaan stellen. Niet met alle wettelijke regeltjes, maar om op hoofdlijnen de spelregels vast te leggen hoe we binnen jouw bedrijf met elkaar en bepaalde zaken om gaan.

Je kunt ons ook bellen voor tijdelijke vervanging gedurende het zwangerschapsverlof van jouw eigen HR-medewerker. En zo zijn er nog veel meer HR-items waar je 1 Sidekick voor in kunt laten vliegen (of beideSidekicks als het project sneller af moet). Beschik direct over extra denk- en doe kracht! Wij zijn flexibel & krijgen energie van die ondernemers die echt oog hebben voor hun medewerker en zich kunnen vinden in motto's als -work hard, play hard-.

Bel of mail ons voor een kop koffie (1 cappuccino & 1 lungo please) en dan kletsen we verder! Ga naar contact.

TRusted by

Wij zijn HR-partners in crime met