HR Projects

HR Project management

je medewerkers centraal stellen

Wij zien de afgelopen jaren een duidelijke verschuiving ontstaan binnen organisaties van klant tevredenheid (customer satisfaction) naar klantbeleving (customer experience). Maar daar waar bedrijven wél de externe klant centraal stellen vergeten ze soms wel eens om precies ditzelfde te doen met de interne klant: jouw medewerkers.Hoe beleven jouw medewerkers het werken in & aan jouw bedrijf? Wat zijn de verschillen tussen de visie van deze medewerkers en de visie van jou? Waar liggen de gaten & verbeterpunten? Wij kunnen hierin jouw Sidekick zijn. Vertel ons welke uitdaging er volgens jou ligt. Wij onderzoeken, maken plannen en gaan hier mee aan de slag met onze Sidekicks-methodiek en lopen de gaten samen met jou dicht.

Naast complexe onderwerpen bestaan er natuurlijk ook nog altijd de jaarlijks terugkerende HR items zoals beoordelingsgesprekken, ontwikkelgesprekken of functieprofielen. Ook hiervoor staan wij je bij om de structuur, planning en voortgang te waarborgen en nemen dit jou als ondernemer graag uit handen, Wij doen het ook deels “omdat het moet” maar vooral omdat we onze eigen Sidekicks manier hebben ontwikkeld om dit op een interactieve manier sámen met jouw medewerkers uit te werken. Hierdoor creëren we meer draagkracht en garanderen we kwaliteit qua resultaat. Meer weten? Stuur ons een berichtje!

wij HR - jij je business

een FRisse sidekicks blik

Waarom een HR Sidekick inschakelen? Bijvoorbeeld voor het vanuit een andere hoek bekijken van je jaarlijkse beoordelingsgesprekken. We helpen je met een vernieuwde opzet, maar net zo goed om de planning en voortgang te waarborgen. Zodat jij als ondernemer hier niet meer naar om hoeft te kijken.
Of met het opstellen van functieprofielen, ook hiervoor hebben we onze eigen Sidekicks manier ontwikkeld om dit op een interactieve manier sámen met jouw medewerkers uit te werken.

En zo zijn er nog veel meer HR items waar je 1 Sidekick voor in kunt laten vliegen, of 2 Sidekicks als het project sneller af moet. Wij zijn flexibel & krijgen energie van die bedrijven die ook echt oog hebben voor hun medewerker en zich kunnen vinden in motto's als -work hard, play hard-.

Bel of mail ons voor een kop koffie (1 cappuccino & 1 lungo please) en dan kletsen we verder! Ga naar contact.

HR Projects

Je medewerkers centraal stellen

Wij zien de afgelopen jaren een duidelijke verschuiving ontstaan binnen organisaties van klant tevredenheid (customer satisfaction) naar klant beleving (customer experience). Maar daar waar bedrijven wél de externe klant centraal stellen vergeten we soms wel eens om precies ditzelfde te doen met je interne klant: jouw medewerkers.

employee experience

Je medewerkers centraal stellen

Wij zien de afgelopen jaren een duidelijke verschuiving ontstaan binnen organisaties van klant tevredenheid (customer satisfaction) naar klant beleving (customer experience). Maar daar waar bedrijven wél de externe klant centraal stellen vergeten we soms wel eens om precies ditzelfde te doen met je interne klant: jouw medewerkers.

Wij geloven oprecht dat je het beste uit mensen haalt wanneer je je medewerkers centraal stelt. Als je goed bent voor je mensen, zijn jouw mensen namelijk ook goed voor jou. Dit betaalt zich uit in betrokkenheid, loyaliteit en productiviteit én meer en tevreden klanten. Wellicht ben je binnen jouw bedrijf wel bezig met medewerkerstevredenheid door jaarlijks hier onderzoek naar te doen. Wij trekken dit onderwerp graag voor je naar the next level: van medewerkerstevredenheid (employee satisfaction) naar employee experience, de manier waarop een medewerker zijn werk en alles wat daarmee te maken heeft ervaart. Wij kijken graag met je mee om deze te optimaliseren!